Израелската армия съобщи, че е потвърдила смъртта на петима заложници. В изявление

...
Израелската армия съобщи, че е потвърдила смъртта на петима заложници. В изявление
Коментари Харесай

Израел потвърди смъртта на петима заложници

Израелската войска заяви, че е потвърдила гибелта на петима заложници.

 

В изказване от армията споделиха, че гибелта на петима души, отвлечени на 7 октомври, е доказана и фамилиите им са известени, съобщи AFP.

По-рано през днешния ден кибуцът Нир Оз, който беше атакуван от " Хамас ", заяви за гибелта на трима негови поданици, взети за заложници.

Вече са известни имената на другите двама.

 

Елияху Маргалит беше на 75 години. Той беше татко на здравната сестра Нили Маргалит, която беше освободена през вчерашния ден. Те бяха отвлечени от кибуца Нир Оз.

 

А вторият погубен е отвлеченият от музикален фестивал в Рейм. Гай Илуз беше на 26 години. Той беше звуков инженер и свиреше на бас в еврейски музикален отбор.

Седемдневната пауза, която стартира на 24 ноември и беше удължена два пъти, разреши размяната на десетки заложници, държани в Газа, против стотици палестински пандизчии и улесни навлизането на филантропична помощ в анклава.

 

Газа имаше 2,3 милиона поданици, преди Израел да стартира бомбардировка и сухопътна инвазия в отговор на трансграничната офанзива на " Хамас " на 7 октомври, при която въоръжени бойци на групировката убиха 1200 души и са взеха 240 заложници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР